BLANTERORIONv101

İcra Dosyası Arabuluculuk

17 Şubat 2023

İcra Dosyası Arabuluculuk 

İcra dosyası arabuluculuk hizmeti gerektiren bir durumdur. Taraflar arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle açılan davalar arabuluculuk yöntemi ile çözümlenebilir. Bildiğiniz üzere icralık olma durumu bir ürün veya hizmet karşılığında ödenmesi gereken miktarın ödenmemiş olması veya kullanılan alanın terk edilmemesi gibi durumlarda öne çıkan bir konudur. Birçok konuyla bağdaştırılabilen bu durum kişiler arasında ciddi anlaşmazlıklara sebep olmaktadır. Bu anlaşmazlıkların mahkemeye taşınması beraberinde çözüm yolu uzun vadeli bir yargı sürecini de kapsayacaktır. 

İki tarafta bu esnada hak elde edemeyeceği için mahkeme tarafından da yönlendirilen arabuluculuk hizmetleri öne çıkmaktadır. Bazen avukatlar bazen de avukat olmayan arabulucu kişiler beraberinde çözülebilen icralık dosyalar en uygun fiyatlarda çözüme kavuşturulmaktadır. Özellikle İcra Hukuku- İstanbul Hukuk Bürosu ile çalışmayı tercih ettiğinizde bu sürecin ve yaşadığınız sorunun çok daha hızlı sürede çözüleceğini söylemek mümkündür. 

İcra Takip Süresini Kaçırmamak Adına İstanbul Hukuk

İcra takip süresi icralık davaların tümünde önemli yer tutar. Prosedür gereği icra takip süresi aşağıdaki maddelerle belirtilir. 

  • Takip talebi 
  • Ödeme emri çıkması 
  • Takip durumunun kesinleşmesi 
  • Haciz yapılması 
  • Satış yapılması 
  • Paranın paylaştırılması 

Yukarıda maddeler sırasıyla icra dosyalarında uygulanan adımlar şeklinde bilinmektedir. Genel olarak kişilerin en çok zorlandığı dava süreci olarak bilinmektedir. Özellikle ödeme sorunlarıyla ilgili konularda uzlaşmacı talep etmek en akıllıca çözüm olacağından İstanbul hukuk bürosu ile iletişime geçmeniz doğru başlangıç olacaktır. Böylelikle icralık sorununuz hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulacaktır.

https://www.arabuluculuk.gen.tr/2022/07/arabuluculuk-firmasi.html

Arabuluculuk Firması (Arabuluculuk.gen.tr)
Arabuluculuk Firması (Arabuluculuk.gen.tr)



Arabuluculuk (arabuluculuk.gen.tr)
Zara AK
Ben Zara, CSS Tasarım Uzmanıyım. facebook twitter youtube instagram instagram instagram

Yorumlar

Hukuk Sitelerimiz