BLANTERORIONv101

Arabuluculuk Firması

17 Şubat 2023

Arabuluculuk Firması (Arabuluculuk.gen.tr)

Arabuluculuk firması; kişilerin yaşadığı anlaşmazlığı çözüme kavuşturmak için başvurdukları bir yerdir. Taraflar mahkemeye gitmeden veya dava açıldıktan sonra arabuluculuk firmasına müracaat edebilir. Arabulucu, meydana gelen uyuşmazlığı her iki tarafın menfaatlerini de gözeterek çözüme kavuşturur. Böylelikle yıpratıcı mahkeme süreçleriyle uğraşmaya, davanın sonuca bağlanması için aylarca veya yıllarca beklemeye gerek kalmaz. Oluşan ihtilaf, mahkeme dışı bir yolla kesin ve hızlı bir biçimde ortadan kaldırılır.

Arabuluculuk firmaları resmi ve profesyonel olarak faaliyet gösteren usul hukuk kurumlarıdır. İhtiyari arabuluculuk ve zorunlu arabuluculuk olmak üzere iki dalda hizmet verir.

Zorunlu Arabuluculuk Neleri İçerir?

Bazı uyuşmazlıklarda, mahkemeye dava açılmadan evvel arabulucuya gidilmesi zorunludur. Bu tür uyuşmazlıklarda zorunlu arabuluculuk dava şartıdır. Kişiler davayı arabulucuya gitmeden açarlarsa, dava şartlarından birinin yerine getirilmemiş olması nedeniyle o dava reddedilecektir.

Ticari davalar buna örnektir. Ayrıca iş davalarına konu taleplerin bazıları da yine mahkeme öncesi arabulucuya gitmeyi gerektirir.

  • Fazla mesai ücreti
  • İhbar tazminatı
  • Maaşlar
  • Kıdem tazminatı 

Vb. zorunlu arabuluculuk kapsamındadır.

İhtiyari Arabuluculuk Neleri İçerir?

Taraflar arabulucuya gitmek zorunda olmamasına rağmen uyuşmazlığın çözümlenmesi için arabulucuya müracaat edebilir. Tarafların, üzerinde tasarruf yetkisine sahip olduğu bütün özel hukuk uyuşmazlıkları bu çerçeve içerisinde yer alır.

En İyi Arabuluculuk Firması: İstanbul Arabuluculuk 

İhtiyari ve zorunlu arabuluculuk işlemlerinde yetkin, tecrübeli bir firma olarak biz, bu alandaki tüm ihtiyaçlara yanıt veriyoruz.

  • Yaşadığınız olayın büyümesini ve mahkemeye taşınmasını istemiyor musunuz?
  • Size dava açıldı fakat ne zaman ve kimin lehine sonuçlanacağı belli değil. Karşı tarafla anlaşarak bu davadan en kısa ve zararsız bir şekilde kurtulmak mı istiyorsunuz?
  • İş yerinden almanız gereken haklarınız var. Ancak bunları onlardan kolayca tahsil etmek için nasıl bir süreç izlemeniz gerektiğini bilmiyor musunuz?

Öyleyse İstanbul Arabuluculuk olarak bize başvurabilir, arabuluculuk hizmetlerimizden yararlanarak yasaların ve kanunların size tanıdığı tüm haklara kavuşabilirsiniz.

Unutmayın ki iyi bir arabulucu ile çalışmanız hayati öneme sahiptir. Aksi takdirde hakkımı alayım derken hakkı çiğnenen, borcunuzu almak isterken karşı tarafa borçlanan, suçsuz iken cezalandırılan siz olabilirsiniz!

Bünyesinde en iyi arabulucuları bir araya getiren İstanbul Arabuluculuk, anlaşmazlığın sebebi ne olursa olsun, en doğru yöntemlerle uzlaşma sağlar. İletişim, görüşme ve arabuluculuk teknikleri konusunda eğitimli avukatlarımız, bu konuda gerekli bilgi ve beceri seviyesine erişmiştir. Öte yandan tüm uyuşmazlık yöntemleri, müzakere teknikleri konusunda da bilgilidir. Hepsi Adalet Bakanlığı’nın arabuluculuk listesine kayıtlıdır.

İstanbul Arabuluculuk ile çalıştığınızda kaybetmek şöyle dursun, kaybetme ihtimâliniz bile yoktur. Öyleyse neden işinizi şansa bırakarak farklı yerlerden medet umasınız?

https://www.arabuluculuk.gen.tr/2022/07/arabuluculuk-firmasi.html

Arabuluculuk Firması (Arabuluculuk.gen.tr)
Arabuluculuk Firması (Arabuluculuk.gen.tr)



Arabuluculuk (arabuluculuk.gen.tr)

Zara AK
Ben Zara, CSS Tasarım Uzmanıyım. facebook twitter youtube instagram instagram instagram

Yorumlar

Hukuk Sitelerimiz